Napi Tarot Üzenet – Csütörtök (2019.01.10.)


0
Categories : Napi kártyavetés

“A zen módszere: a befejezetlen beszéd, a befejezetlen válasz. Ezt jól értsd meg, mert ez egy rendkívül fontos módszer. Ha befejezetlenül hagyod a mondatot, azzal lehetőséget adsz a hallgatónak, hogy ő maga fejezze be a történetet. A zen csak befejezetlen választ ad. A mester csupán az irányt adja meg… Mire eléred a határt, tudni fogod, mi az, ami megmarad. Tehát ha intellektuálisan akarod megérteni a zent, akkor kudarcot fogsz vallani. Ez nem válasz a kérdésre; ez annál sokkal több. Valami, ami magát a valóságot mutatja meg… A buddha-természet nem valami távoli dolog – maga a tudatod a buddha-természet. Tudatod pedig szemtanúja lehet ezeknek a dolgoknak, melyek a világot alkotják. Akár az egész világ véget érhet, de a tükör – a tudat – változatlan marad; csak most a semmit tükrözi vissza.”

 

Mondhatni a mai nap a kezdet és a vég. Kicsit másképp persze. Ma megláthatunk egy hatalmas egészet ahogy beteljesedik. Ezzel egy időben érezhetjük valami végét hiszen befejeződött a munkásságunk. Arra koncentráljuk mit teszünk vele.

Képletesen nézve; Ha képet festünk egy érzés élmény és erőfeszítés az egész elejétől végéig. De amikor rápillantunk a végén mikor nincs több dolgunk vele mi lesz ? Tetszik, nem tetszik ? Mi van ha igen, és mi van ha nem ? Javaslom ne foglalkozzunk ezzel. Mi alkottuk a miénk. Magunkénak tudhatjuk nem azért mert birtokoljuk, hanem mert időnket és erőfeszítésünket tettük bele és az alkotás csodálatos dolog.

És hogy legyen tovább ? Ha nem tetszik ne vessük el. Várjunk vele míg szépen megszárad és fessük újra. Hiszen minél több rétegből áll annál időtállóbb lesz és mélyebb.

Ha teljesen mást képzeltünk el. Akasszuk a falra vagy a vitrinbe. És kezdjünk bele egy újba. Hiszen nem a végeredmény az igazán lényeges hanem az az idő amit az alkotásával töltünk.

Kapcsolatok; Ha bizonyos vagy egy lezárásban akkor ma tedd meg. Nyithatsz új lapot, vagy kezdhetsz valami újba. Ezt neked kell tudnod. De amit befejezettnek érzel azt zárd ma le. Lehet pont ez hoz egy olyan lehetőséget amit eddig nem láttál meg.

 

Itt épp egy mozaikjáték utolsó darabkája kerül a helyére; oda, ahol a belső felismerés, azaz a harmadik szem helyezkedik el. Még az élet örökösen változó folyamatában is vannak pillanatok, amikor befejező pontjához érkezünk valaminek. Ezekben a pillanatokban ott a lehetőség, hogy meglássuk, felfogjuk a teljes képet – a sok kis darabkából, melyek eddig külön-külön foglalták le figyelmünket, most összeállhat a kép. Amikor elérkezünk a befejezéshez, két lehetőségünk van: vagy kétségbe esünk, mert nem akarjuk, hogy a helyzet véget érjen, vagy hálásak vagyunk és elfogadjuk, hogy az élet tele van befejezésekkel és új kezdetekkel.
Bármi is az, ami eddig idődet és energiádat emésztette, most a végéhez közeledik. Azzal, hogy befejezted, helyet biztosítasz valami újnak, ami ezután kezdődik el. Használd ezt a pillanatot arra, hogy mindkettőt megünnepeld – a régi végét, és az új kezdetét.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

X