Napi Tarot Üzenet 12.19


0
Categories : Napi kártyavetés

“Buddha valóban az egyik legkifejezőbb szót választotta: sunjata. Az angol szó, az angol megfelelője ennek – a semmi – nem ennyire gyönyörű kifejezés.
Ezért változtatom én “semmi-ség”-gé. Hiszen a semmi az nem csak semmi: az minden. Ott vibrál benne mindennek a lehetősége. Minden benne van, tökéletes. Megnyilvánulatlan, de mindent magában rejt.
Előtted is csak a természet van, utánad is csak a természet van… miért kell akkor a közepén ekkora hűhót csinálni? Miért kell a közepén ennyire aggódni, ennyit nyugtalankodni, ennyire nagyravágyónak lenni? Miért ez a kétségbeesés?
Az egész út a semmi-ségből indul, és a semmi-ségben végződik.”

Légy nyugodt és figyelj mind magadra és a környezetedre. A tapasztalás napja lesz a mai. Az üresség érzés nem, rossz és nem ellened van. Gondolhatod, hogy elveszítettél valamit vagy valakit. És lehet ez számodra úgy is tűnik. De ne tévesszenek meg a aggályaid és kételyeid. Ez egy csodás tiszta állapot amiből bármi megszülethet. Sunjata.

Ha az “ürességbe” lépsz, összezavarodsz, és még meg is rémülhetsz. Ott nincs semmi, amibe belekapaszkodhatnál, ott elveszíted a tájékozódási képességedet; fogalmad sincs, hogy milyen választások vagy lehetőségek várnak rád. De pontosan ez az – a tiszta lehetőség állapota -, ami a világegyetem megszületése előtt létezett. Most csak annyit tehetsz, hogy ellazulsz ebben a semmi-ségben… belezuhansz ebbe a szavak közti csöndbe… figyeld a ki- és belégzéseid közötti szüneteket. És gondosan megőrzöd e tapasztalás minden egyes “űrrel teli” pillanatát. Valami szent dolog készül megszületni benned.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

X